Book a Demo

Algemene voorwaarden – Nederlands

1. De voorwaarden van deze overeenkomst zetten de overeenkomst tussen de huisdierbezitter (“u”, “uw”) en de dierenarts (“wij”, “ons”, “onze”) uiteen voor de levering van de diensten als genoemd in onze Huisdieren ZorgPlan-overeenkomst. De door u afgenomen diensten zijn te raadplegen via de Vet2Pet app. Op de verlening van deze diensten zijn ook onze standaardvoorwaarden voor door ons geleverde goederen en diensten van toepassing. Als bepalingen van deze overeenkomst in strijd zijn met de bepalingen in onze standaardvoorwaarden, dan prevaleren de bepalingen van deze overeenkomst.

2. Lees eerst de voorwaarden van deze overeenkomst zorgvuldig door voordat u Hiermee akkoord gaat. Als u van mening bent dat er een fout staat in deze overeenkomst of indie u hierover vragen hebt, neem dan direct contact met ons op. Zodra u de overeenkomst ondertekent, bent u gebonden aan de voorwaarden hiervan.

3. Ons Huisdieren ZorgPlan is ervoor bedoeld de dierenartskosten met betrekking tot de diensten over 12 maanden te spreiden, waarbij u maandelijks voorschotbetalingen aan ons overmaakt.

4. Aangezien uw kosten voor de diensten en producten over 12 maanden worden gespreid, heeft deze overeenkomst een vaste looptijd van 12 maanden en kunt u deze overeenkomst alleen beëindigen of de maandelijkse betalingen stopzetten aan het einde van een periode van 12 maanden overeenkomstig artikel 7.

5. U kunt deze overeenkomst opzeggen door ons ten minste 30 dagen vóór het einde van de periode van 12 maanden per aangetekende post schriftelijk van uw voornemen in kennis te stellen, in welk geval deze overeenkomst aan het einde van die periode van 12 maanden zal eindigen.

6. Tenzij u ons in kennis stelt dat u deze overeenkomst niet wenst te verlengen, zoals uiteengezet in artikel 7 hiervoor, wordt deze overeenkomst automatisch aan het einde van iedere periode van 12 maanden met nog eens 12 maanden verlengd. In geval van een dergelijke verlenging kunt u de verlengde overeenkomst te allen tijde per aangetekende post schriftelijk opzeggen met een opzegtermijn van 30 dagen. Als deze overeenkomst vóór het einde van de periode van 12 maanden wordt beëindigd, dan blijft u aansprakelijk voor het voldoen van alle verschuldigde bedragen met betrekking tot de al door ons geleverde goederen of diensten.

7. Wij zijn niet verplicht de overeenkomst met u aan te gaan. Een door u ondertekende en aan ons verstrekte overeenkomst wordt beschouwd als een opdracht van u om uw lidmaatschap te laten ingaan. Uw opdracht wordt geacht te zijn aanvaard wanneer wij een door ons ondertekend exemplaar van de overeenkomst verstrekken, of, als eerder, wij de eerste maandelijkse automatische incasso hebben verricht. De overeenkomst zal op dat moment voor u en ons bindend worden.

8. U hebt tot 14 dagen na de dag waarop u de ondertekende overeenkomst aan ons hebt geleverd om uw opdracht in te trekken en de overeenkomst te herroepen door ons ervan in kennis te stellen dat u de overeenkomst wenst te herroepen. In dat geval storten wij de bedragen terug die u aan ons hebt betaald, minus de tot dan toe gemaakte kosten voor behandeling van uw huisdier(en) en redelijkerwijs door ons gemaakte administratiekosten. U blijft aansprakelijk voor het voldoen van alle verschuldigde bedragen met betrekking tot al door ons aan u geleverde goederen of diensten.

9. De diensten en producten worden alleen geleverd en het Huisdieren ZorgPlan geldt alleen voor de huisdieren, honden katten en konijnen die hier specifiek worden genoemd.

10. De diensten worden te allen tijde door ons geleverd overeenkomstig de reguliere normen van veterinaire zorg. Wij kunnen de diensten echter alleen verstrekken conform door u gemaakte afspraken. Het is aan u om ervoor te zorgen dat u en het onder het Huisdieren ZorgPlan vallende huisdier(en) onze praktijk bezoeken voor onderzoek overeenkomstig het Huisdieren ZorgPlan. Ook kunnen wij de diensten alleen verlenen op basis van de informatie die wij over uw huisdier(en) hebben. U dient ons alle relevante informatie te verstrekken over uw huisdier(en), waaronder nauwkeurige gegevens over hun algehele gezondheid en welzijn.

11. Als u heeft gekozen voor thuisbezorging van veterinaire en dierverzorgingsproducten (producten) onder de diensten, zijn de volgende aanvullende voorwaarden van toepassing op thuisbezorging:

i Tenzij anders overeengekomen, worden producten op geplande tijdstippen afgeleverd op het adres zoals aangegeven in de overeenkomst. Wij spannen ons in om producten binnen 14 dagen na de geplande verzenddatum te leveren. Levering kan echter langer duren. Indien er waarschijnlijk sprake zal zijn van een lange vertraging, zullen wij per e-mail contact met u opnemen. Wij kunnen elke bestelling annuleren die om welke reden dan ook niet kan worden uitgevoerd. Als wij dat doen, betalen wij u het geld dat u voor die bestelling heeft betaald volledig terug.

ii De verpakking van de geleverde producten kan afwijken van de verpakking die in ons reclamemateriaal wordt getoond. Wij kunnen van type/merk van producten wisselen indien dat nodig is. Wij zullen u van dergelijke wijzigingen op de hoogte stellen. U kunt weigeren dergelijke alternatieven te accepteren, in welk geval wij u een terugbetaling of vervanging zullen aanbieden.

iii Als producten beschadigd aankomen (of onderweg naar u verloren gaan) zullen wij naar eigen goeddunken de producten vervangen of u terugbetalen.

iv Alle schade dient binnen twee dagen na ontdekking aan ons te worden gemeld.

v U zult geen afleverinstructies afgeven waarbij producten ergens achtergelaten moeten worden. Houd er rekening mee dat het uw verantwoordelijkheid is om ervoor te zorgen dat het product veilig op uw adres kan worden afgeleverd (d.w.z. uit de buurt van kinderen en huisdieren) en na aflevering veilig wordt opgeslagen en gebruikt volgens de instructies.

vi Op grond van artikel 7:17 van het Burgerlijk Wetboek dienen producten aan de overeenkomst te beantwoorden. Producten dienen de eigenschappen te hebben die u op grond van de overeenkomst redelijkerwijs mag verwachten.

vii Tijdens de verwachte levensduur van uw product heeft u recht op het volgende:

(a) tot 30 dagen na levering, kunt u vervanging of terugbetaling krijgen indien uw producten gebrekkig zijn; en

(b) tot zes maanden na ontdekking van gebreken heeft u recht op volledige terugbetaling, indien de producten niet kunnen worden vervangen, tenzij de aard van de gebreken zich hiertegen verzet.

viii Neem zo snel mogelijk contact met ons op als u vindt dat een product gebrekkig is of niet aan de bestelling voldoet.

ix Niettegenstaande het voorgaande kunt u, in geval van een koopovereenkomst op afstand, de producten binnen veertien dagen na levering retourneren en de overeenkomst herroepen overeenkomstig artikel 10 van de overeenkomst. Kosten voor de retourzending komen voor uw rekening.

x Niets in de overeenkomst is van invloed op uw rechten op grond van het Burgerlijk Wetboek. Vraag professioneel advies om meer te weten te komen over uw wettelijke rechten.

12. Bij de maandelijkse betalingen die u aan ons dient te verrichten wordt, indien van toepassing, rekening gehouden bij deze maandelijkse betalingen met de genoemde kortingen voor meerdere huisdieren, mits voor dit huisdier/deze huisdieren op grond van dezelfde automatische incasso machtiging betaald wordt.

13. De maandelijkse betalingen worden door ons of namens ons door de door ons aangewezen gemachtigde geïnd, overeenkomstig de automatische incasso machtiging genoemd in onze Huisdieren ZorgPlan-overeenkomst. De betalingen worden maandelijks geïnd op enig moment na de dag waarop u de overeenkomst hebt ondertekend (gewoonlijk op of rond de tweede of de zestiende dag van iedere maand) tot het moment dat deze overeenkomst afloopt of om welke reden dan ook wordt beëindigd.

14. De maandelijkse betalingen zijn inclusief btw en alle overige toepasselijke belastingen. Het btw-tarief kan echter wijzigen en dus behouden wij ons het recht voor om met kennisgeving aan u de maandelijkse betalingen te verhogen om dergelijke hogere btw-tarieven te verdisconteren.

15. De kosten van producten en veterinaire handelingen kunnen van tijd tot tijd wijzigen vanwege bijvoorbeeld schommelingen in de kosten van producten en/of diensten. Wij behouden ons daarom het recht voor om na verlenging van de overeenkomst, zoals is uiteengezet in artikel 7 hiervoor, de maandelijkse betaling op enig moment aan te passen, met een maximum van 1x per jaar en met dien verstande dat wij u 2 maanden van tevoren inlichten over een verhoging van de maandelijkse betalingen.

16. Er zijn gevallen waarbij automatische incasso’s door uw betreffende bank of hypotheekbank worden afgewezen. Indien dit het geval is en wij (of de door ons aangewezen gemachtigde) geen maandelijkse betaling van u kunnen innen, hebben wij het recht om rente bij u in rekening te brengen tegen 4% boven op het basispercentage van de Europese Centrale Bank en/of de levering van de diensten op te schorten en/of deze overeenkomst te beëindigen totdat alle achterstallige betalingen zijn verricht. Nietbetaalde automatische incasso’s worden behandeld als een door u aan ons te betalen schuld en behoudens onze overige rechten kunnen wij incassomaatregelen en juridische stappen ondernemen om de schuld op u te verhalen.

17. Wij kunnen deze overeenkomst in de volgende gevallen met onmiddellijke ingang na kennisgeving aan u beëindigen:

i Wij hebben meer dan 2 keer geen automatische incasso van u kunnen innen en/of u hebt niet binnen 30 dagen na de geplande automatische incassodatum alsnog de achterstallige betalingen verricht; of

ii U schendt de voorwaarden van de overeenkomst in enig ander wezenlijk opzicht en u verzuimt deze tekortkoming te herstellen binnen 30 dagen nadat u door ons middels schriftelijke ingebrekestelling bent gesommeerd dit te doen; of

iii U bent failliet verklaard of wordt anderszins niet in staat geacht uw schulden te voldoen zodra deze verschuldigd worden. In het geval dat wij de overeenkomst krachtens dit artikel beëindigen, dient u binnen 30 dagen na de beëindigingsdatum een beëindigingsvergoeding te betalen die gelijk is aan de automatische incasso’s die verschuldigd zouden zijn geweest voor het restant van de periode van 12 maanden.

U stemt ermee in dat deze betaling een getrouwe voorafgaande schatting vormt van onze schade die uit deze beëindiging voortvloeit. In het geval dat deze overeenkomst vroegtijdig wordt beëindigd (ongeacht de reden), bent u verplicht de annuleringskosten van €15 te betalen, te voldoen aan onze automatische incasso-gemachtigde als vergoeding voor diens tijd en kosten om de automatische incasso te annuleren.

18. Wanneer de automatische incasso door een derde namens ons wordt geïnd, stemt u ermee in en erkent u dat deze derde niet aansprakelijk is voor de verlening van de diensten door ons, en ook stemt u ermee in geen vordering van welke aard dan ook tegen deze derde in te stellen.

19. Er kunnen gevallen zijn waarin wij de diensten niet kunnen leveren om redenen die buiten onze redelijke macht liggen. Deze omstandigheden zijn onder meer (maar niet beperkt tot) de afwezigheid of ziekte van voldoende gediplomeerd veterinair personeel en/of een tekort aan noodzakelijke vaccinaties of geneesmiddelen. Wanneer er zich een vertraging voordoet in het aan u verlenen van de diensten om redenen die buiten onze macht liggen, dan doen wij wat redelijkerwijs binnen ons vermogen ligt om deze vertraging zo veel mogelijk te beperken en voor u en uw huisdier een nieuwe afspraak te maken. Wij zijn echter niet aansprakelijk jegens u voor het niet leveren van de producten in deze omstandigheden.

20. Wij zijn gerechtigd onze rechten ingevolge deze overeenkomst aan een andere geschikte persoon over te dragen, op voorwaarde dat wij u hiervan in kennis stellen. Deze overeenkomst geldt echter voor u persoonlijk en voor uw huisdier/de huisdieren die wordt/worden genoemd. U kunt zonder onze voorafgaande schriftelijke toestemming uw rechten uit hoofde van deze overeenkomst niet overdragen aan een ander persoon, noch kunt u het huisdier/de huisdieren waarop de overeenkomst betrekking heeft overdragen.

21. Alle intellectuele-eigendomsrechten (met inbegrip van, maar niet beperkt tot auteursrecht, handelsmerken, bedrijfsnamen, goodwill, modelrechten, databankrechten, en de rechten om gebruik te maken van vertrouwelijke informatie en om deze informatie te beschermen) op of voortvloeiend uit of in verband met de diensten komen toe aan ons of onze derden-licentiegevers.

22. Behalve met betrekking tot overlijden of persoonlijk letsel veroorzaakt door nalatigheid, fraude of bedrieglijke voorstelling van zaken onzer zijde, of enig andere aangelegenheid waarbij beperking of uitsluiting van aansprakelijkheid onrechtmatig is, blijft onze aansprakelijkheid jegens u ingevolge deze overeenkomst, hetzij uit contract, onrechtmatige daad (waaronder nalatigheid), schending van een wettelijke verplichting of anderszins, beperkt tot de door u betaalde maandelijkse vergoedingen krachtens deze overeenkomst op het moment dat de aansprakelijkheid zich voordoet. Wij zijn niet aansprakelijk jegens u met betrekking tot enig indirecte schade of gevolgschade die ontstaat ingevolge of in verband met deze overeenkomst.

23. Behalve u, wij en een door ons aangewezen derde voor het beheren van de regeling en het namens ons innen van automatische incasso’s kan niemand enig recht ontlenen aan de bepalingen van deze overeenkomst.

24. Als wij op enig moment tijdens deze overeenkomst besluiten onze rechten jegens u niet of niet tijdig afdwingen, houdt dit niet in dat wij afstand hebben gedaan van onze rechten jegens u en houdt dit niet in dat u niet aan deze verplichtingen hoeft te voldoen.

25. Alle kennisgevingen die ingevolge het bepaalde van deze overeenkomst worden gedaan, dienen schriftelijk te geschieden en per aangetekende post te worden gezonden aan het laatst bekende adres van de andere partij.

26. Wij bewaren en verwerken uw persoonsgegevens in overeenstemming met alle toepasselijke privacy- en gegevensbeschermingswetgeving, waaronder Verordening (EU) 2016/679 (de “AVG”) en elke wet die gebaseerd is op of in essentie gelijkwaardige voorzieningen biedt als de AVG in Nederland. Wij hebben Premier Vet Alliance Limited (“PVA”) gekozen om het Huisdieren ZorgPlan te beheren, waaronder het incasseren van de maandelijkse betalingen per automatische incasso door PVA. Teneinde PVA in staat te stellen deze activiteiten uit te voeren, verzamelen wij (ten behoeve van PVA) de door u ingevolge deze overeenkomst verstrekte persoonsgegevens en financiële informatie en verstrekken wij deze informatie aan PVA. Wij attenderen u op de onderstaande privacy policy van PVA, waarin wordt uitgelegd hoe PVA uw gegevens verwerkt. Wij verwerken de door u ingevolge deze overeenkomst verstrekte persoonsgegevens en financiële informatie uitsluitend voor zover dit noodzakelijk is voor het leveren van de diensten, waaronder het verstrekken van de genoemde informatie aan PVA voor het uitvoeren van de diensten. Dit kan ook betekenen dat het voor ons noodzakelijk kan zijn om uw gegevens door te geven aan onze gemachtigden, werknemers, groepsmaatschappijen en andere dienstverleners.

27. Indien een rechter of andere bevoegde instantie beslist dat een bepaling in deze overeenkomst tot op zekere hoogte nietig, onrechtmatig of niet-afdwingbaar is, wordt/worden de betreffende voorwaarde(n) uitsluitend tot zoverre van de overige voorwaarden van deze overeenkomst gescheiden. De overige voorwaarden zullen voor zover wettelijk toegestaan van kracht blijven.

28. Deze overeenkomst wordt beheerst door Nederlands recht en u en wij komen overeen ons te onderwerpen aan de niet-exclusieve bevoegdheid van de Nederlandse rechter.

PRIVACYBELEID

Premier Vet Alliance Limited (ondernemingsnummer 07267818) (“PVA”) is de beheerder van het Huisdieren ZorgPlan (het “Plan”) en incasseert uw maandelijkse betalingen per automatische incasso ten behoeve van uw diergeneeskundige praktijk.

PVA neemt uw privacy en de bescherming van uw persoonsgegevens uiterst serieus. Deze Privacy Policy beschrijft op welke grond PVA de gegevens die zij over u verzamelt, of die u verstrekt aan PVA, verwerkt.

PVA verwerkt de door u ingevolge deze overeenkomst verstrekte contactgegevens en financiële informatie in verband met de diergeneeskundige praktijk, alsmede alle updates van die informatie zoals verstrekt door uw diergeneeskundige praktijk met betrekking tot het Plan (“uw persoonsgegevens”) in overeenstemming met alle toepasselijke privacy- en gegevensbeschermingswetgeving, waaronder verordening (EU) 2016/679 (de “AVG”) en elke wet die gebaseerd is op of in essentie gelijkwaardige voorzieningen biedt als de AVG in Nederland.

PVA gebruikt uw persoonsgegevens met het doel om het Plan te beheren, waaronder het automatisch incasseren ten behoeve van uw diergeneeskundige praktijk en – indien van toepassing – het versturen van herinneren en bezorgen van producten.. PVA deelt een beperkte hoeveelheid van uw persoonsgegevens gepseudonimiseerd met CACI Limited voor analytische doeleinden zodat PVA de producten en diensten die zij aanbiedt kan verbeteren. PVA’s “wettelijke grondslag” voor deze toepassingen is dat zij als beheerder van het Plan, een gerechtvaardigd zakelijk belang heeft voor het gebruik van uw persoonsgegevens voor deze doeleinden. De gegevens worden bewaard voor zo lang als noodzakelijk is voor de hier genoemde doeleinden.

Indien dit relevant is voor de doeleinden die in deze privacy policy worden beschreven, kan PVA uw persoonsgegevens delen met derden die ondersteunen bij het beheer van het Plan, waaronder met betrekking tot het verzamelen of het beheren van automatische incasso’s (zoals betaalverwerkingsdienstverleners en bureau’s die software voor automatische incasso’s bieden), derden die PVA een dienst bieden (zoals PVA’s ontwikkelingspartner en hosting provider), elke derde die PVA’s direct marketing afhandelt, en geselecteerde derden met betrekking tot elke transactie, overdracht of verkoop van PVA’s bedrijf. PVA geeft uw persoonsgegevens daarentegen niet door buiten de EEA (indien u in de EEA woont), behalve naar de UK.

U heeft het recht om: (a) informatie in te zien die PVA over u bewaart, en om te weten voor welk doeleinde PVA die informatie gebruikt; (b) onvolledigheden in de informatie die PVA van u bewaart te corrigeren; en (c) onder bepaalde omstandigheden (i) te verzoeken dat PVA informatie die zij van u bewaart te wissen; (ii) een kopie van alle persoonlijke informatie die u aan PVA heeft verstrekt op te vragen en PVA te verzoeken deze informatie aan een derde te verstrekken; (iii) het gebruik van uw persoonsgegevens door PVA te beperken en (iv) bezwaar te maken tegen het gebruik van uw persoonsgegevens, waaronder wanneer die informatie wordt gebruikt voor direct marketing doeleinden. U kunt elke van deze rechten uitoefenen door PVA te schrijven naar het adres dat aan het eind van deze privacy policy staat opgenomen. U heeft het recht om een klacht in te dienen bij de relevante toezichthouder. De toezichthouder in Nederland is de Autoriteit Persoonsgegevens (AP) en meer informatie is te vinden via de website van de AP: https://www.autoriteitpersoonsgegevens.nl. Als u contact wilt opnemen met PVA over het gebruik van uw persoonsgegevens, schrijf dan naar Data Privacy Officer, Premier Vet Alliance Limited, The Quorum, Bond Street, Bristol, BS1 3AE.

Gelieve deze machtiging aan de incassant te retourneren en niet aan uw bank